Burçlara Göre Doğal Taşlar


Doğal taşların etkisini internetten bir çok sitede ve kitaplarda okuduğum kadarıyla güçlü olduğunu bilmeme rağmen kullanmayı ihmal ediyordum..Şimdi de kendi burcuma uygun taşları ve etkilerini öğrendim..Elimde akik, ametist ve firuze taşı var..Diğerleni de edineceğim..Sizler de burcunuzla uyuşan taşları öğrenmek isterseniz buraya bakabilirsiniz..Umarım faydaları olurlar (:
Burcum balık ve bunlarda taşlarım..

AKUAMARİN  (SU DAMLASI) : Açık deniz suyu rengindedir. Denizcileri tüm kötülüklerden koruduğuna, şans ve bolluk getirdiğine inanılır. Guatr ve troit bezi rahatsızlıklarına iyi gelir. Güven ve ahenk sembolüdür. Utangaçlığı yenmemize yardımcı olur. Solunum problemlerini giderir. Hafızayı güçlendirir. Gizil güçleri harekete geçirir. Neşe, huzur ve sakinlik verir. Aşkı yansıtır. Sevgiyi, dostluğu ve coşkuyu artırır. Umut ve mutluluk verir. Karaciğer ve dalağı kuvvetlendirir.

MERCAN: Beyazdan kırmızıya kadar, pembenin ve turuncunun tüm her tonlarında bulunur. Sığ denizlerde oluşan canlı bir kayalıktır. Kalbi ve dalağı güçlendirir. Ferahlatıcı ve huzur vericidir. Enerji verir. Solunumu güçlendirir. Tansiyon düşüklüğünü önler. Bedenin dengesini sağlar. Akciğere iyi gelir. Derin aşkı ve sevgiyi simgeler.

FİRUZE (TURKUVAZ) : Türk taşı, Türk mavisi yada maviden yeşile dönen renk anlamına gelir. Sahibini nazardan korurken, maviden yeşile döndüğüne inanılır. Bereket ve uğur getirir. Üreme gücünü artırır. Başarı ve cesaret verir. Bilinci güçlendirir. Dürüstlüğü ve sadakati simgeler. Stresi giderir. Nazardan korur. Kemikleri güçlendirir. Sahibini tüm kötülüklerden koruduğuna inanılır.


RODONİT : Kadim uygarlıkların en değer verilen taşıdır. Maddi ve ruhsal zenginliği sağladığı için, insanlara en gerekli taş sayılır. Vücudun sağlıklı gelişimini sağlar. Kan dolaşımını dengeler. Psikolojik sorunları giderir. Cesareti artırır.

AGAT (YOSUNLU AKİK) : Akik taşının diğer minerallerden etkilenerek kirlenmesiyle (renklenmesi = zenginleşmesi) yosunu andıran desenlerle harelenmesi veya dalgalanmasıyla oluşan çok renkli bir taştır. Parmak izimiz gibi birbirini andırsa bile, hiç biri diğerine benzemez. Stresi giderir, şans ve bereket getirdiğine inanılır. Nazardan ve tüm negatif enerjilerden korur. Vücudumuzu dengeler. Kararsızlığı giderir. Korkuları önler.

AYTAŞI  : Mavimsi boz renkli ve güzel parlatılabilen bir taştır. İçinde gizli bir ışıltı saklar. Korkuyu ve krampları önler. Astım ve akciğere iyi gelir. Nazardan korur. Stresi giderir. Saç, cilt, allerji ve sivilce rahatsızlıklarına iyi gelir. Gezegenimizle aramızdaki duygusal bağları güçlendirir. Mutluluk ve yaşama sevincini artırır.

AKİK  : Akik taşı doğada başta kırmızı olmak üzere sarı, turuncu, mavi, yeşil ve beyaz renklerde bulunur. Mutluluk, huzur, bereket, başarı ve uğur getirir. Kalbe ve gözlere iyi gelir. Kırmızısı yüksek tansiyonu düşürerek dengeler. Cesaret, güç, keyif ve iyimserlik hissi verir. Aklı ve vücudu güçlendirir. Üreme gücünü artırır. Mide ve bağırsak gazlarını düzenler. Akıcı bir konuşma sağlar. Öfkeyi yatıştırır. Stresi giderir. Nazardan korur. Beyazı uyumayı kolaylaştırır.

AMETİST (MOR KUVARS) : Enerji, mutluluk, huzur ve zindelik verir. Liladan koyu mora kadar çeşitli renklerde bulunur. Rengini demirden alır. Saç dökülmesine ve migrene iyi gelir. Radyasyondan ve nazardan korur. Beyin gücünü artırır, kanı temizler. Gözlere iyi gelir, allerjiyi giderir. Kristalleri sürekli enerji verdiği için yaşlanmayı geciktirir. Öfkeyi yatıştırır. Stresi giderir.

5 yorum:

  1. Taş taş değil, bağrındır taş senin;
    Söyle nereni, nasıl yaksın bu ateş senin

    YanıtlaSil
  2. Profesör; Bu yazıyı yazarken aklımdan geçen dizeleri,Taş gazelini düşünmüşken siz yazınca öyle şaşırdım ki(: Teşekkür ederim efendim..

    YanıtlaSil
  3. ben özellikle ametist taşını kullanıyorum çok faydasını gördüm galiba ama ilk kullanımdan önce mutlaka yıkamak gerekiyor çünkü baş ağrısı yapıyor

    YanıtlaSil
  4. Fikişr işçisi; Ben de en çok onu seviyorum renginden dolayı ve çok sevdiğim birinden hediye olduğu için ama yıkanıpta kullanıldığını ilk defa duydum..Verdiğin bilgi için teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  5. sevgi sevdalımmm bende odulun var.bi al gari:)

    YanıtlaSil