YEMEKTEYİZ PROGRAMINA TEPKİLİYİZ!!!



Show Tv de , herkesin seyretmese de haberdar olduğu; İlk öncelerde İstanbul’ da başlayan ve sonrasında Türkiye’ nin çeşitli vilayetlerinde çekimleri yapılan ' Yemekteyiz 'adlı bir program yayınlamaktadır. Yaklaşık 20 şehir dolaşıp en sonunda Türkiye’ de Bursa diye bir şehrin varlığından ancak bugünlerde haberdar olabilmiş , şehrimizde hazırlanan bölüm 26 nisan 2010 günü yayınlanmaya başlanmıştır. Format olarak 3 bayan, 2 bay yarışmacıdan oluşmaktadır.

Burada dikkat edilmesi gereken asıl önemli nokta şudur ki ; Programda yarışmacı olarak şeçilen 2 erkek yarışmacının davranış şekilleri , Bursa ‘ ya yıllardır hiç hak etmediği şekilde, değer yargısı bulunmayan ,müptezel kişiliklerin telaffuz ettiği malum yakıştırmayla ilgilidir.


Unutulmamalıdır ki , Bursa 6 Osmanlı padişahının ve binlerce ilim adamı ve mütefekkirin ömrünü geçirip ebedi istiraatgah olarak seçtiği, ülkesine hem tarihsel,hem kültürel hem de ekonomi bazında en fazla katma değer yaratan şehirlerin başında gelmektedir. Ve hak ettiği değeri isteme konusunda da ( en azından saygı noktasında ) sonuna kadar haklıdır.


Bu yakıştırmayı , bu şehre layık bulanlar asla bu şehrin bir ata toprağı olduğunu ve kendi geçmişlerinin köklerinin de buradan doğduğunu unutmamalıdır. Kaldı ki bu şehirde yaşayanları tasvir edenler , tasvir ettiklerinin arasında Osmangazi’ nin , Orhangazi’nin , I.Murad’ın, Çelebi Mhmet'in, 2. Murat'ın ve Yıldırım Bayezid Han ile birlikte sayısız değeri de tasvir ettiklerini asla hatırından çıkarmamalıdır. Bu konuda tarihi birazcık okuyup , anlamaya çalışanlar iyi bilirler ki Bursa bir ıslahat yeridir. Islah olması gereken bozuk kişilikler günümüz de dahil olmak üzere Bursa’ya gönderilir ve Bursa’da ıslah edilirler.


İşte bu ayrıntılar ışığında Osmanlı’nın doğduğu bu topraklara dil uzatılmış ve halkı doğru şekilde yönlendirmeyi ilke edinmiş bir görsel kanal da buna çok basit bir şekilde alet olmuştur.

Buna karşılık Biz Bursa yaşayanları olarak Show tv nin bir an önce bu programı kaldırmasını ve Bursa’yı daha iyi tanıyan ve tanıtacak kişilerle yemekteyiz Bursa programanı çekmesini istiyoruz. Show Tv yetkililerine de bu vesileyle Bursa’ yı yakından tanımayı öneriyoruz. Her zaman övgüyle bahsettiğiniz Çanakkale muharebesinde en çok şehit veren ilin neresi olduğunu araştırmanızı ve Dünyaya hükmetmiş imparatorluğun bu topraklardan çıktığını asla unutmayınız.


Bursa’ nın Değerli büyüklerine ise yüksek sesle sesleniyoruz, lütfen bu yanlışlığa hemen dur demek adına harekete geçiniz .Unutmayınız ki sizlerin asli görevi bu şehrin hakkını koruyarak , yeni katkılarla en iyi şekilde bu şehrin tanıtımını yapmaktır. Sizden beklenen de bu gibi durumlarda Bursalılık kimliğinizle dimdik durmanız gerekliliğidir.


Not: Programdaki yarışmacılar hayat tarzları ve yaşam biçimleri sadece kendi tasarruflarıdır. Ve hayatlarını (başkalarının hürriyetlerine kast etmedikleri sürece) istedikleri şekilde sürdürme hürriyetine de sonuna kadar sahiplerdir. Ve bizlere de buna sadece saygı göstermek düşer. Ancak kötü emellere alet edildikleri de gün gibi aşikardır.


Programın başvurularının alındığı telefon numaraları:


0 212 355 05 47

0 212 355 01 40

Şikayetinizi bildiriniz...


Dilerseniz RTÜK'e şu mesajı atabilirsiniz:


RTÜK adresi:


http://www.rtuk.gov.tr/sayfalar/GorusOneri.aspx


yazılacak yazı:

" Show-Tv ulusal kanalında 26.04.2010 - 30.04.2010 tarihleri arasında yayınlanan "Yemekteyiz" adlı Tv programı Bursa'da yapılıyor. Yarışma formatı gereği seçilen 2 bay yarışmacı özellikle "efemine" karaterde insanlardır. İnsanları aşağılamıyoruz fakat Bursa'da yaklaşık 3 milyon kişinin yaşadığı düşünülürse seçilen bu yarışmacıların bu şekilde bir karakterde olması son zamanlarda reyting alamayan , yurt dışından ithal bu seviyesiz yarışmanın reytinglerini bir şekilde artırma gayretini apaçık göstermektedir.Açık ve aleni şekilde Bursa halkına hakaret edilmektedir."



Facebook Bursaspor Sayfasının Notlarından alıntıdır...
Eğer siz de tepkiliyseniz bunun için şikayetlerinizi bildirmelisiniz ..

14 yorum:

  1. canım onnar kim reyting yapcak kim olay çıkarcak ona bakıp seçiolar çok haklısın kötü tanıtım saçma sapan şeler yapılıo. tepkili olman çok doal.. ilk zamanlardaki güzel çizgisini çoktan aştı rezillik boyutuna geldi!

    süprüüüz yap dediydin çekilişi süprüüüz yaptım gelmedin:)

    YanıtlaSil
  2. Kübracım gerçekten rezillik..Keyifle izleyeceğim bir hafta beklerken reziilik ne diyyeim artık reyting uğruna dediğin gibi..

    Aklımda canım bu yazıyı yayımlamak istedim bir an önce..Sıra şimdi ona geldi..

    YanıtlaSil
  3. valla görür görmez içimden bu düşünceler geçti açıkçası adam evli çoluk çocuk sahibi ama çok feminen davranıyodu, gerçi kimsenin özeli, şekli şemali beni ilgilendirmez :)

    YanıtlaSil
  4. Tepkinize sonuna kadar katılıyor ve destekliyorum.. seyrederken Bursa'lılar ne düşünüyor acaba bu duruma diye merak etmiyor değildim, tepkisiz kalmayışına sevindim.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ben bu yarışmanın hadini aştığının farkındayım ve bu durumdan başka bir şehirdede olsam tepkiliyim....izlenencek bir programdan çıktığını yemekten çok kavga gürültücü olduklarını biliyoruz...hata bu yemek programında çıkan bir şahsı bir filimde gördüm,bir diğeri fuhuşta yakalandı....hepsi değilse bir kısmı kesinlikle 3.sınıf artis...yazılacak çok şey var ve siz bunu çok güzel dile getirmişsiniz sağolun

    YanıtlaSil
  6. apsuwa...Desteğiniz için teşekkür ediyorum..Normalde izlediğim bir program değil ama kendi şehrimde çekim olduğunu duyunca sevinmiştim..Hayal kırıklığına uğramak çok kötü oldu..

    YanıtlaSil
  7. aydilber..Yarışma çoktandır haddini aşmış vaziyette bildiğim kadarıyla..Geçenlerde yemek takımı bakıyorduk arkadaşlarla..Satan beyefendi baktığımız bi takımın 5.000 lira üstünde olduğunu ve yemekteyiz programında da kullanıldığını söyledi..benim ilk aklıma gelen şey ise madem bir yemek takımına 5 000 den fazla para verebiliyorsun yarışma sonucunda verilen paraya mı ihtiyacı var?

    YanıtlaSil
  8. cecilia..Dediğin gibi kimsenin şekli şemali ile ilgilenmiyoruz..Yapımcıların rayting yani para uğruna şehrimizi kötü bir şekilde tanıtmaları yanlış..bunu kınıyoruz...

    YanıtlaSil
  9. melekcim tepkinde sonuna kadar haklısın,biz de izlerken çok sinirleniyoruz.ben zaten bu programın kurgu olduğuna inanıyorum,böyle karakterleri özellikle seçiyorlar.ayrıca yemek kültürü olmayan insanların ne işi var orda anlayamıyorum..

    YanıtlaSil
  10. Filizcim bende zaman zaman kurgu mu acaba diyorum..Karakterleri özellikle kavgacı eleştirici ve saygısızlar..

    YanıtlaSil
  11. Hakikaten ya,yazın bursadaydım ve ben bursalıların zerafetine,temizliğine hayran kaldım.O insanları tvde görünce cinlerim tepeme çıktı benimde,çok yazık..gerçekten..tepkisiz kalmak olmazdı canım.

    YanıtlaSil
  12. Eylülcüm Bursalı olarak çok sevindim düşüncelerine..Fragmanı izlediğim de aynı şeyler bana da oldu ve hala sinir oluyorum..

    YanıtlaSil
  13. show un yaptığı yarışmaları gözünüzün önüne getirin;bbg gibi abuk subuk psikopat insanları seçip çıkarıyorlar acaba diyorum gençlik özensin de onlar gibimi olsun diye yapıyorlar malum yıllardır yahudi kökenli amerikan dizilerini izleyen gençliğin değer yargılarını değiştirdiler sevgililer gününde erkek arkadaşı olmayan ,boynu bükük geziyor adeta.
    yemekteyiz programı baştan beri türk halkının misafir kültürüne uymayan bir hataydı yanlışın içinde doğru aranmazki,onlara en büyük cevabı seyretmeyerek türk halık verecektir ama bilinçli bir türk halkı

    YanıtlaSil
  14. Neval..Abuk subuk dediğimiz programları kim bilir ne amaçlarla önümüze koyup bizlere empoze etmek istediklerini kolaylıkla edebiliyorlar..
    Yemekteyiz programı yayımlanmaya başladıktan sonra özellikle çocuklara hiçte iyi bir şekilde yansımadı..Yemeğe gelen çocuklardan kaç defa taklitçi bir zihniyetle eleştiri yaptklarına şahit oldum..Türk halkına yönelik olsaydı en basiti ayakkabı ile eve girilmezdi..

    YanıtlaSil