Sayın ..... Hanım'a

Bu konuda daha fazla konuşmak istememe rağmen gelen birkaç mail sonra yeni gelen bi mailde  vatandaşın teki bana ' paran olsa böyle konuşmaz dergideki kombinasyonları zevkle giyerdin 'deyince yazmadan edemedim...Dahası da var üstelik..
Yazdıklarımdan bu anlamı nasıl çıkardı merak ettim ve kendi yazdığım yazıyı tekrar okuma ihtiyacı hissettim..Meseleyi maddi tarafa çekecek birşey bulamadım..Ama bazıları her şeye tamamen duygusal baktığı için bizimde öyle  baktığımız sanıyorlar..

Mesele kesinlikle öyle değildir..Sana söylüyorum  sevgili okurum..Babam büyük bir firmanın genel  müdürü..Kart limitim yüksek yani..Kendi kazandığım paramı da kimse elimden almıyor..Bilmem anlatbildim mi.??Amaaa  bu ülkede kalemini ödünç alarak okula giden çocuklar ,açlık içinde ömrünü yitiren yaşlılar olduğunu bilmek para harcayacak yürek bırakmadı bende..Kusura bakmayın abartım ama fena kızdım!!Kısacası şükürler olsun yeterince param var yüreğim yok be kardeş..   

8 yorum:

  1. komik :) deyip dül geççç... boşveeeer... kervan yürür...

    YanıtlaSil
  2. tesettür hassasiyetinden bahsettiğin bir yazıdan maddi sorunların olduğunu çıkarabilmek her babayiğidin harcı değildir yalnız,arkadaşın bakış açısı çooook farklıymış:)artık biz tesettürlülerde giyim kuşamla,markayla ölçeceğiz demek birbirimizi ki aslında bunun bir örneği adını vermiyim bir üniversitede ciddi ciddi yaşanıyormuş biliyormusun kızlar eşarp markalarına göre arkadaş seçiyorlarmış,bu olay gerçek,bir efsane değil.çok utanç verici evet...konudan uzaklaştım ama aklıma gelmişken paylaşayım dedim :)

    YanıtlaSil
  3. ben de yazını tekrar okudum...hatta dönüp bi daha okudum,,maddi anlamda hiç bişey bulamadım..garip insanların mantığı nasıl çalışıyor anlamıyorum o yazıdan paran olsa ko-nuşmazdın anlamını çıkarmak için sn derece art niyetli olmak lazım gelir .. açıklama bile yapma bence böle art niyetli maillere...seni takip edenler biliyorlar yazındaki niyetini önemli olanda bu deilmi zaten...sevgiler...bu arada ben EYMENPASAM nedense google hesabımdan yorum yazamıyorum

    YanıtlaSil
  4. Varsayalım ki paran yok, o dergideki tesettürden uzak kombinleri giymek için en basiz bi salı pazarına inmek yeterli. Pazarlarda gayat ucuz fiyatlara her markanın çakması var.
    Demek ki neymiş parayla alakası yokmuş:) Ama tabi insanın bunu anlaması beyine ihtiyacı var..;)
    Bu arada bu ezik arkadaş senin çok güzel dikiş diktiğini de bilmiyor olmalı ;)

    YanıtlaSil
  5. iki dirhem bi çekirdek….Yazımda en küçük maddi hususa değinmediğim halde böyle bi tepki geldiği için kızgınlığım..Yoksa umrumda olmazdı..Eleştiriğe açığımdır..Yeter ki seviyeli olsun..

    SİHİR Beni fena halde kızdıranda bu ya kendi yazdığım yazıyı tekrar okudum o kadar yani..
    Bir Müslüman hele ki eğitim için bir araya gelmiş toplulukta böyle hareket edilmesi ne kadar acı..Böyle şeyleri duydukça kendimden utanıyorum valla..Daha da kötüleri var aslında..Böyle bir toplulukta bulunuduğum ve yakından şahit olduğum için rahatlıkla söyleyebilirim..Öyle bir toplumda namaz kılan sayısı da çok az maalesef..Kimseyi yargılamak hakkım değil gerçekler bunlar.. İnsanlar genelde toplumu etkileyen hata yaptıklarında olayın içinden kurtulmak için her koyun kendi bacağından asılır diyerek kurtulmaya çalışır. Doğru her koyun kendi bacağından asılır fakat asıldığı yerden de çevreyi kokutur ..İnsan sadece kendi ile yükümlü değildir sorumlulukları vardır hele mümin için bu sorumluluklar daha da önemlidir bir müslüman din kardeşini uyarmakla yükümlüdür.Rabbim tesettürle beraber takva nasip eylesin hepimize..

    Eymen Paşam…Kendi yazımdan şüphelendim ya bende :)Ama önemsemiyorum dediğin gibi art niyetli insanlarlar uğraşmak hayli zordur zaten..Garip bir şeyde yorum olarak değilde özellikle bana mail atması...Gogle hesabını kullanamayan başkaları da var..Sanırım google’nın yeni sistemlerinden kaynaklanıyor oalbilir..Umarım yakında bu sorun çözülür..


    PAPATYA PRENSES…Ben bi gideyim Salı pazarına :))Mail gönderen vatandaş orijinal ürünler dışında başka bir şey görmemiş olmalı ki bilmiyor ..Gerçi pazarda bile orjinaller var..Ama onun pazarda görecekler diye gitmez o şimdi..Teşekkürler ablacım bilse bilmese de fark etmez niyet önemli !!

    YanıtlaSil
  6. komplekslerini başkasına sataşarak bastırmaya çalışan insanlara karşı açıklamaya bile gerek yok sevgili melek,bırak kendi çirkeflerinde debelensinler.
    sil gitsin !

    YanıtlaSil
  7. Bir kumas için tonlarca para dokmek ziyan gunah haram... onu birak dinle alakasi olmayan kimseler bile buna dikkat ediyor artik, çunku dunyada açlik ust seviyede yasaniyor maalesef...
    boyle insanlara gerçekten aciyorum, utansin bence!

    YanıtlaSil
  8. Neval ablacım " düşüncelerimi yanlış ifade mi ettim acaba!" diye kendime sorunca açıklama gereği duydum bu kadar..Yoksa o vatandaş debelensin dursun umrumda değil!!!

    Adsız...Böyle düşünenlerin utanma duygusu var mı bilmiyorum.Zira herhangi bi tepki gelmedi..Beklenti içinde değilim ama hata yaptığını anlasaydı özür dilerdi..Ve adsız arkadaş bir daha yorum yaparsan ismini yazarsan memnun olurum :)Selametle..

    YanıtlaSil